Ferrari

Nu har du chansen att få ta plats i förarsätet på en Ferrari. Den perfekta gåvan – både till dig själv och andra – en körupplevelse där du kommer att få uppleva körglädje av allra högsta klass. Passar även perfekt för olika tillställningar, som till exempel möhippa, svensexa, kund- eller företagsevent, pris i en säljtävling med mera. Upplev farten och tjusningen i att köra ett äkta italiensk fullblod – en Ferrari F430 F1 Spider. Med ett korthugget vrål går V8-motorn igång, för att omedelbart gå ner på ett tyst mullrande.

Välj mellan att testköra denna supersportbil från 8 minuter till timmar – eller till och med dygn. (Se de olika alternativen för testkörning eller hyra längre ner på sidan.)

Själva upplevelsen börjar med att en av våra erfarna instruktörer ger dig en grundlig genomgång av bilen och dess funktioner. När du känner dig redo får du sedan sätta dig bakom ratten och köra själv på en utvald rutt på en landsväg (där man får köra lite snabbare än inne i stan). Instruktören följer med dig på vägen och finns till hands för eventuella frågor och för att ge tips på vägen, så du får en så ultimat körupplevelse som möjligt.

Ferraris historia

Ferrari grundades av Enzo Ferrari år 1928, som även lånade ut sitt efternamn till bilmärket. Produktionen av dessa supersportbilar sker i Maranello strax utanför Modena i Italien. I Maranello finns det till och med en gata som är uppkallad efter det legendariska bilmärket, Via Ferrari.

Till en början tillverkade Ferrari endast tävlingsbilar, men under 40-talet började man även tillverka sportbilar för att hjälpa till att finansiera den dyra tävlingsverksamheten. Tävlingsbilarna var traditionellt lackerade i en röd färg (rosso corsa, som kan översättas till tävlingsrött) för att markera att man tävlade för Italien. Till en början lackerades endast tävlingsbilarna i denna röda färg, inte sportbilarna, men idag har det även blivit vanligt med röda sportbilar. (En röd färg som fått beteckningen Maranelloröd).

Det världsberömda Ferrariemblemet, som på italienska heter Il Cavallino Rampante (som betyder stegrande häst), föreställer en svart häst mot en gul bakgrund och bokstäverna S och F. Dessa bokstäver står för Scuderia Ferrari som i sin tur är namnet på det tävlingsstall i Formel 1 som Ferrari driver sedan 1948. På Ferraris tävlingsbilar är emblemet sköldformat, medan det är rektangulärt på de bilar som säljs till allmänheten.